Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Benodigdheden voor lekker brood

Sommige degen bevatten behalve meel, gist en zout ook boter, suiker en citroenrasp. Wat is nu goed om lekker brood te bakken?

In principe heb je om lekker brood te bakken niets meer nodig dan bloem, water, een rijsmiddel en zout.

Zo bakken wij onze basisbroden in de bakkerij: bloem, water, desem (wat eigenlijk ook weer bloem en water is) en zout. En reken maar dat je daar lekker brood mee kunt bakken! Zeker met desem; dankzij de lange rijs- en rijptijden krijgt het deeg alle gelegenheid om die kenmerkende, krachtige broodsmaak te ontwikkelen.

Vanuit die basis kun je natuurlijk altijd nog andere ingrediënten toevoegen om het resultaat naar eigen smaak aan te passen. Zo maken boter en margarine het deeg lekker mals, en geeft melk kleur, een soepele korst en een volle smaak. Om nog maar niet te spreken van andere smaakmakers en vullingen.