Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Amandelcake theatershow

Ik vond de amandelcake uit je theatershow zo lekker. Wil je het recept delen?

Lekker hè? Het geheim zit ‘m in het gebruik van amandelspijs.


INGREDIËNTEN

200 g amandelspijs
200 g boter
4 eieren
200 g bloem, gezeefd
5 g bakpoeder, gezeefd
snuf zout (ca. 2 g)

WERKWIJZE

  • Klop de amandelspijs en de boter luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg één voor één de eieren toe en spatel tot slot de bloem, het bakpoeder en het zout erdoorheen. Breng het beslag eventueel naar eigen inzicht verder op smaak met citroen- of sinaasappelrasp, verse vanille of andere smaakmakers.
  • Bak de cake rustig, op 150 ⁰C, ca. 45-60 minuten (afhankelijk van de bakvorm).