Bijrobert.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?

Afbrokkelend taartdeeg

Hoe voorkom ik dat taartdeeg na het rusten in de koelkast afbrokkelt?

Taartdeeg kun je laten rusten in de koelkast om het weer wat beter hanteerbaar te maken: de boter in het deeg is door het kneden misschien wat zacht geworden, waardoor het deeg te plakkerig wordt om uit te rollen.

In de koelkast kan de boter echter weer zo koud zijn geworden, dat het deeg juist weer wat te hard is om uit te rollen. De oplossing is eenvoudig: weer eventjes goed doorkneden. Door de warmte van je handen wordt de boter weer wat zachter.

DEEGTEST
Twijfel je nog of je het deeg wel voldoende hebt gekneed? Als je er een klein pilletje van rolt en dat kunt ombuigen zonder dat het deeg scheurt, is het goed.